VšĮ Kauno technologijos universitetas kartu su UAB Rakorda įgyvendina projektą –

„BIOLOGINIŲ RIZIKOS VEIKSNIŲ ELIMINAVIMAS BEI ATSIRADIMO PREVENCIJA GAMINANT BALTYMINGUS PIENO PRODUKTUS ŪKIUOSE BEI MAŽOSE ĮMONĖSE“

Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, tęsiantis COVID-19 pandemijai, labai svarbu nepamiršti ir kitų užkrečiamųjų ligų, kurių prevencijai vakcinos nėra (šias ligas sukelia Listeria monocytogenes, Salmonella, E. coli ir kt. bakterijos). Pagrindinės jų, susijusios su žemės ūkio produkcija, yra listeriozė ir salmoneliozė. Pieno gamyba Lietuvoje sudaro apie 16 proc. visos žemės ūkio produkcijos (2019 m. – 444,4 mln. Eur iš 2 649,8 mln. Eur) – tai yra reikšminga maisto pramonės sektoriaus dalis.

Ūkininkams, mažoms įmonėms ir planuojantiems užsiimti pieno produktų perdirbimu vis dar trūksta žinių, kaip teisingai gaminti baltymingus pieno produktus (fermentinius sūrius, varškę, grūdėtąją varškę), todėl šiuo savo projektu ir siekiame pagrindinio tikslo – ūkininkus pamokyti, supažindinti su teisinga minėtų pieno produktų gamybos technologija, užtikrinančia jų saugą”, – šio projekto vadovas, KTU Maisto instituto mokslo darbuotojas  dr. Raimondas Narkevičius.

Mokymų vieta – Aukštaitijos profesinio rengimo centras, Technikumo g. 2, Alanta, Molėtų r., 101 aud. (I aukštas), pradžia 13.00 val.

Bus išduotas KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETO kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimas.

Kontaktai: UAB RAKORDA, Vydūno 6-22, Vilnius. Tel 868506169 arba 868427088.

El. paštas: rakorda@gmail.com