Šių metų gegužės 23 – 30 dienomis mūsų mokyklos vyr. profesijos mokytojos: Dalia Grabauskienė, Vida Šeikienė ir gimnazijos skyriaus vedėja Arūnė Vitonytė, kartu su kolegėmis iš Zarasų profesinės mokyklos, vyko į stažuotę Italijoje pagal Erasmus+ projektą „Profesinio mokymo įstaigų veiklos veiksmingumo ir kokybės gerinimas“ Nr. 2020-1-LT01-077675. Taip pat, įgyvendinant kitą projektą, kartu vyko Biržų PRC pedagogės.

Italijos Turino mieste projektų dalyvės lankėsi trijose profesinėse mokyklose:  Galilei  Ferrari profesinėje mokykloje, kurioje ruošiami mechanikos ir elektronikos specialistai, II Zerboni profesinėje mokykloje, kurioje mokosi būsimi technikos priežiūros, siuvimo ir mados specialistai bei tarptautinėje Engim mokykloje, kurioje sodininkystės žinių semiasi įvairių grupių bei poreikių mokiniai.

Vizitų metu, susipažino su mokyklų vykdomomis veiklomis, specialybių techninėmis bazėmis, turima mokymo kabinetų ir laboratorijų įranga. Bendravo su Italų profesijos mokytojais, apžiūrėjo jų darbo vietas, lankėsi pamokose. Turino regione mokymas šiuo metu vyksta kontaktiniu būdu, priimant 50% mokinių, laikantis saugumo reikalavimų, darbuotojams ir mokiniams dėvint kaukes lauke bei patalpose. Tarp užsiėmimų mokyklose dezinfekuojamos patalpos bei įranga.

Mokyklų atstovai bei vadovai papasakojo apie mokyklų darbo specifiką, mokymosi būdus, trukmę ir praktikos atlikimo vietas. II Zerboni profesinėje mokykloje projekto dalyvės turėjo galimybę iš arčiau pamatyti veiklas, kuriose mokiniai nuosekliai dalyvauja nuo pirmųjų iki paskutiniųjų dienų mokykloje, taip pat buvo parodytas mokinių parengtų mados projektinių darbų pristatymų vaizdo įrašas. Engim Internazionale mokymo centre lankėsi šiltnamyje, kuriame auginamos kambarinės gėlės, įvairūs sodinukai, taip pat mokomajame darže ir sode, kuriame galėjo pasivaišinti jau prinokusiomis trešnėmis. Buvo pristatyta Turino regiono vyno gamybos technologija, ruošiamo vyno gamybos procesai ir moksliniai tyrimai Žemės ūkio universiteto padalinyje. Galileo Ferraris mokykloje mokytojos susipažino su šių mokyklų istorija, galėjo apžiūrėti laboratorijas bei auditorijas, kuriose mokiniai pradėdami nuo mechanikos ar elektronikos pagrindų įgyja reikiamų žinių, kad galėtų vykdyti pilną mašinos techninę priežiūrą ar dirbti variklių, elektroninių sistemų bei automobilių gamybos srityse. Sužinojo, kokie reikalavimai keliami asmenims, norintiems turėti savo nuosavą technikos priežiūros ar elektroninių sistemų įmonę.

Laisvalaikio metu buvo organizuotos ekskursijos Pjemonto regione ir Turino mieste. Dalyvės lankėsi Egipto muziejuje, Karališkuosiuose rūmuose, Turino senamiestyje, galėjo apžiūrėti regioną iš kalnuose esančios Šv. Mykolo abatijos. Taip pat vyko į Pjemonto regiono vynuogynų ūkius, kur turėjo galimybę paragauti šiam regionui būdingų patiekalų. Apžiūrėjo aplinkinius kalnų miestelius, spalvingus lankytinus objektus.

Mokytojų stažuotę Italijoje įformino Erasmus + Europass sertifikatai.

20210529_185815

Dėkojame Spunto Sviluppo Sociale prezidentui Alessandro už rūpestį ir nepamirštamus įspūdžius.

Grazie mille!


Category: Kelionės, išvykos , Projektai , Žemės ūkis