VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokykla yra šiuolaikinė moderni mokymo įstaiga, kreipianti didelį dėmesį į mokslo ir technikos vystymo naujoves, jų perteikimą mokiniams, atsižvelgiant į įvairius mokinių poreikius.

Šiais metais pradedama įgyvendinti nauja želdinių tvarkytojų programa. Šios programos mokiniams buvo pirmoji mokomoji išvyka į Asvejos regioninį parką. Kartu vyko ir ekologinio ūkio darbininko specialybės mokiniai, lydimi mokytojų Mildutės Skebienės ir Ramunės Šimėnienės. Nuvykus į Dubingius mus maloniai pasitiko Asvejos regioninio parko direkcijos darbuotojai, kurie pasiūlė pakeliauti Jurkiškio upelio pažintiniu taku. Asvejos regioniniame parke esantis takas užbūrė savo unikaliu kraštovaizdžiu. Tekantis Jurkiškio kalnų upelis turi labai stačius šlaitus, upelio vagoje guli didžiulis akmuo – valstybės saugomas gamtos paveldo objektas, kurio apimtis daugiau kaip 5 m, o aplink upelį – daug laiptų ir laiptelių, teko kaip reikiant pramankštinti kojas.

Ekologė Jolanta Naruševičiūtė ir rekreacijos vadybininkas Nerijus Brusokas lydėdami pažintiniu taku papasakojo apie parką ir jame esančių medžių ir augmenijos įvairovę, supažindino ir net surengė konkursą, kuriame mokiniai turėjo atpažinti medžius iš lapų.

Būdami Dubingiuose aplankėme Radvilų rūmų liekanų ekspoziciją, esančią piliavietėje. Kad piliavietė reikšminga savo praeitimi, glaudžiai susijusia su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovais, apie tai mums papasakojo lydėjusi Laura Leškevičiūtė.

Ši mokomoji pažintinė išvyka leido plačiau suprasti savo pasirinktos specialybės ypatumus.

Mokytoja Liongina Lasienė


Category: Kelionės, išvykos , Žemės ūkis