2015 m. spalio 20 d. Kauno moters užimtumo ir informacijos centro atstovės Alantos technologijos ir verslo mokyklos mokiniams pristatė savo projektą: „MILDA: moterų iniciatyva Lietuvoje demokratijai auginti“, bei seminarą tema: „LYGYBĖS LINK: lyties perspektyva politikoje, darbo rinkoje ir šeimoje“.

Renginys buvo labai įdomus ir įvairus savo struktūra su neilgomis kavos pertraukėlėmis. Tema – žinoma ir aktuali šiai dienai. Intensyviai analizavome vyrų ir moterų panašumus, skirtumus, aptarėme priežastis, kodėl kyla diskriminacija tarp vyrų ir moterų ir kaip reikėtų tas problemas spręsti. Studentai buvo itin aktyvūs savo pasisakymuose, tad nuobodžiauti jiems – neteko. Seminarą paįvairino įvairūs filmukai, reklamos ir kitokia informacija, kuri praplėtė mūsų žinių akiratį.

Bene smagiausia ir gana įtempta seminaro dalis buvo viktorina! Susiskirstę į grupes, mokiniai kovojo dėl pergalės laurų. Laimėjo komanda pavadinimu “Gyvenk ir žvenk“. Po viktorinos „Atpažink ir įveik nelygybę“ apdovanojimų, viską vainikavo ir užbaigė amerikiečių dokumentinio filmo „Miss Representation“ peržiūra. Labai dėkojame projekto “Milda” rengėjoms už įdomų ir spalvingą renginį.


Category: Projektai , Renginiai