Reikalavimai išsilavinimui: mokymasis III-IV gimnazijos klasėse.

Apimtis mokymosi kreditais – 5 (110 val.).

Kompetencijos:

  • Parinkti ir paruošti maisto produktus ir žaliavas tautinio paveldo patiekalų gamybaiGebės ir mokysis: Apibūdinti maisto produktus ir žaliavas, jų savybes, maistinę vertę. Apibrėžti maisto produktų ir žaliavų kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus. Parinkti maisto produktus ir žaliavas pagal tautinio paveldo patiekalų gamybos technologijos korteles. Saugiai dirbti maisto produktų ir žaliavų apdorojimo, patiekalų gaminimo įrenginiais ir įrankiais, laikantis geros higienos praktikos taisyklių. Ruošti maisto produktus ir žaliavas tautinio paveldo patiekalams gaminti.
  • Gaminti ir patiekti tautinio paveldo patiekalus.. Gebės ir mokysis: Apibūdinti tautinio paveldo patiekalų rūšis, jų asortimentą pagal regionus. Apibrėžti kokybės reikalavimus, keliamus tautinio paveldo patiekalams, jų laikymo sąlygas ir realizavimo terminus. Ruošti tautinio paveldo Apipavidalinti ir patiekti tautinio paveldo patiekalus

Kita informacija:

  • Mokiniai, pasirinkę modulį, turi teisę nesimokyti privalomo technologijų dalyko;
  • Mokiniai, kurie mokosi pagal formaliojo profesinio mokymo programas ar jų modulius, gali gauti stipendiją;
  • Baigus modulį, išduodamas pažymėjimas (kodas 3105).

 


Category: PRIĖMIMAS Anykščiai

Žymos: