Reikalavimai išsilavinimui: mokymasis 11 kl. (III gimnazijos klasėse).

Apimtis mokymosi kreditais – 10 (220 val.).

Kompetencijos:

  • Gaminti šaltuosius patiekalus ir užkandžius. Gebės ir mokysis: Apibūdinti šaltųjų patiekalų ir užkandžių klasifikaciją, jų asortimentą. Saugiai dirbti šaltų patiekalų ir užkandžių gaminimo įrenginiais ir įrankiais, laikantis geros higienos praktikos taisyklių. Apskaičiuoti maisto produktų ir žaliavų poreikį šaltiems patiekalams ir užkandžiams gaminti. Ruošti įvairius šaltuosius patiekalus ir užkandžius pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo.
  • Gaminti salotas. Gebės ir mokysis:  Apibūdinti salotų rūšis, jų asortimentą. Saugiai dirbti salotų gaminimo įrenginiais ir įrankiais, laikantis geros higienos praktikos taisyklių. Apskaičiuoti maisto produktų ir žaliavų poreikį salotoms gaminti. Ruošti įvairaus asortimento salotas pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo.
  • Gaminti pagrindinius ir daržovių garnyrus. Gebės ir mokysis:  Apibūdinti pagrindinių ir daržovių garnyrų rūšis, jų asortimentą. Saugiai dirbti garnyrų gaminimo įrenginiais ir įrankiais, laikantis geros higienos praktikos taisyklių. Apskaičiuoti maisto produktų ir žaliavų kiekį pagrindiniams ir daržovių garnyrams gaminti. Ruošti pagrindinius garnyrus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Ruošti daržovių garnyrus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo.
  • Apibūdinti kokybės reikalavimus, keliamus šaltiesiems patiekalams, užkandžiams, salotoms ir garnyrams, jų laikymo sąlygas ir realizavimo terminus. Gebės ir mokysis:  Nustatyti pagamintų šaltųjų patiekalų, užkandžių, salotų ir garnyrų kokybę pagal nurodytus kokybės rodiklius. Šalinti nustatytus pagamintų šaltųjų patiekalų, užkandžių, salotų ir garnyrų trūkumus. Ruošti šaltųjų patiekalų, užkandžių, salotų ir garnyrų puošybos elementus. Apipavidalinti pagamintus šaltuosius patiekalus, užkandžius, salotas ir garnyrus pagal komponavimo principus ir taisykles.

Category: PRIĖMIMAS Anykščiai

Žymos: