Balandžio 11-16 dienomis mūsų mokyklos vyr. profesijos mokytoja R. Šimėnienė vyko į dalykinę mokomąją kelionę – seminarą, kurią organizavo Klaipėdos krašto bitininkų bendruomenė „Midutis“, vadovaujama Arūno Neverdausko.

Lankytasi Swienty A/S kompanijoje, prekiaujančioje bitininkystės įrankiais ir įrenginiais visame pasaulyje. Išklausytas pranešimas apie bitininkavimo naujoves Danijoje, nusipirkta įrankių darbui.

Buvo aplankyti bitynai Vokietijoje, Danijoje. Bitininkas Michael Kristensen, turintis 2000 bičių šeimų, papasakojo apie diegiamas naujoves savo bityne. Aprodė turimas bitininkavimo patalpas, įrenginius ir bitynus.

Bitininkas Peter Stovgaard, auginantis ,,Buckfast“ bičių motinėles, papasakojo apie Danijos bičių veislininkystės ypatumus. Nors vizito metu oras pasitaikė vėsus ir vėjuotas, daniškos bitės nustebino visus bičiulius savo taikumu. Nors bičiuliai nedėvėjo darbui skirtų kombinezonų ar veido tinklelių, nei viena bitelė neįgėlė. Jos nutūpdavo ant peties ar galvos, pailsėdavo ir toliau traukdavo į savo avilius. „Ratuotos bitelės grįžta namo“, – džiaugėmės visi, matydami biteles, nešinas surinktų geltonų žiedadulkių nešuliais.


Category: Kelionės, išvykos