Praėjusią savaitę, (rugsėjo 27-28 d.) metodininkė Arūnė Vitonytė, kartu su kitais Lietuvos profesinių mokymo įstaigų asociacijos narių atstovais, lankėsi Budapešte vykusiame tarptautiniame profesinio meistriškumo konkurse „Euroskills 2018“. Tai vienas prestižiškiausių konkursų Europoje, kurį rengia Europos profesinių įgūdžių organizacija. Konkurse dalyvauja šalių nacionalinių konkursų nugalėtojai. Šiais metais Lietuvai atstovavo 7 profesinių mokyklų mokiniai (2 mechatronikai,  automobilių mechanikas, kirpėja, programuotojas, virėjas ir suvirintojas).

Tarptautinis jaunųjų profesionalų konkursas organizuojamas  kas 2 metus, vis kitoje šalyje. Jo metu mokiniai demonstruoja savo teorines žinias ir profesinius įgūdžius atlikdami įvairias užduotis.

Tai buvo puiki galimybė susipažinti su  profesinio meistriškumo konkursų organizavimo ypatumais Europos kontekste, plėtoti žinias bei įgūdžius kaip tobulinti įgytų praktinių kompetencijų vertinimą, kaip organizuoti įvairaus lygmens profesinio meistriškumo konkursus.

 


Category: Kelionės, išvykos , Konkursai