proj_erasmus_plius

2015 kovo 10 – balandžio 2 dienomis Alantos verslo ir technologijos mokyklos padavėjų barmenų specialybės mokiniai Lilija Vanda Bystrickytė, Karolina Rotautaitė, Gintarė Karčiauskaitė ir Svajūnas Viničenko buvo išvykę su ERASMUS+ programa stažuotei į Italiją, kur atlikome praktiką viešbučiuose ir kavinėse kartu su Daugų, Joniškio, Ukmergės ir Visagino profesinių mokyklų mokinais. Darbas atitiko mūsų profesiją. Svajūnui teko dirbti itališkame jūros gėrybių restorane „Taverna degli Artisti“ . Pasak jo, darbas nėra labai sunkus, teko dirbti ir rytinėje, ir vakarinėje pamainoje. Darbas bare buvo pilstyti gėrimus, daryti kavą. Sunkiausia tai , kad dauguma šneka italų kalba. Gintarei teko dirbti pas tą patį viršininką kaip ir Svajūnui. Tik jos darbo vieta buvo viešbutyje „La Perla“. Darbo pobūdis panašus. Karolina ir Lilija dirbo viename viešbutyje „Genty“. Šiame viešbutyje teko dirbti įvairius darbus, pradedant bendravimų su klientais, baigiant užsakymų priėmimu, užsakymų pristatymu į kambarius. Čia nemažai svečių mokėjo anglų kalbą, tad bendrauti nebuvo sunku.

Apibendrinant, galime pasakyti, kad mums patiko mūsų darbo vietos, bei kolektyvas su kuriuo teko dirbti, kadangi jis buvo draugiškas, bei visada maloniai pagelbėdavo.

Nebuvo kultūrinio šoko, tam buvo pasirengę, o ir aplinkiniai buvo draugiški, visada su šypsena, nusiteikę padėti. Aplankėme nemažai žinomų, bei lankomų vietų, tokių kaip: The Tiberius Bridge, Arco d’Augusto, Borgo San Giuliano, Basilica Cattedrale (Tempio Malatestiano), Piazza Cavour, Rimini centro, Piazza Tre Martiri, Antica Pescheria di Piazza Cavour, The Wheel of Rimini, ir dauguma kitų. Rimini – kurotinis miestas, daug lankomų vietų, gražus bei didelis paplūdimys, daug smulkių prekiautojų. Dalyviai apsilankė ir San Marine, šį kelionė irgi paliko didėlį įspūdį.

Šios stažuotės metu mes įgijome daug darbinės patirties, pasitikrinome savo kalbų žinias, bei gavome galimybė lavinti kitas kalbas.


Category: Kelionės, išvykos , Projektai , Tavo karjera