proj_erasmus_plius

2015 metais nuo kovo pirmos iki kovo trisdešimtos dienos dviem studentėms: Ernestai Pakšienei ir Dovilei Vasiliauskaitei buvo suteiktas finansavimas bei galimybė dalyvauti praktikos mobilumo veikloje pagal Erasmus+ Leonardo da Vinci programos projektą Nr. 2014-1-LT01-KA102-000300 „Efektyvaus įmonės darbo organizavimo patirtis užsienio šalyse“. VŠĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos mokinės įgyti praktikos buvo išvykusios į kitiems Lietuvos studentams dar neatrastos šalies Čekijos miestą – Znojmą.

Pirmoji savaitė studentėms buvo pilna naujų įspūdžių, kadangi mokiniams buvo organizuojamos detalios ekskursijos, kuriose buvo pažindinami su Znojmo apylinkėmis, tradicijomis, darbinės praktikos vieta bei laisvalaikio galimybėmis.
Stažuotės metu mokinės dirbo viename iš didžiausių bei kokybišką produkciją tiekiančių prekybos centrų “BILLA”. Šiame prekybos centre studentės sužinojo įvairių metodų kaip greitai, tačiau kokybiškai atlikti salės darbuotojams pavestus uždavinius, išmoko naudotis su pardavimu susijusiomis technologijų priemonėmis, skenavimo aparatais, kurių dėka buvo daromos nuolaidos, sužinoma svarbi informacija apie produkto sudėtį bei kainą. Taip pat mokinės buvo imlios darbuotojos, todėl turėjo progą dirbti su prekybos centro geriausiais darbuotojais, iš jų mokytis klientų aptarnavimo subtilybių, o pozityvi nuotaika padėjo tapti “BILLA” prekybos centro kolektyvo dalimi.

Priimančios Znojmo profesinės mokyklos direktoriaus pavaduotojos Helenos Binderovos dėka atvykusių studentų laisvalaikis buvo pilnas įvairiausių veiklų: studentams buvo leista lankytis mokyklos sporto salėje, išmokti dovanų pakavimo bei apipavidalinimo tendencijų, stebėti originalius bei šmaikščius kitų mokyklų pasirodymus anglų kalbos konkurse, aplankyti kitus Čekijos miestus, Vieną, Bratislavą, įvertinti ką tik pagamintų vynų skirtumus įrengtuose vyndarių gamyklose – olose ir apsilankyti bauginančiuose Znojmo požemiuose. Studentai taip pat džiaugiasi, kad buvo galimybė atsipalaiduoti SPA centre, kuriame galėjo pasirinkti ramų pasilepinimą druskos baseinuose ar aktyvias vandens pramogas.

Stažuotės paskutinėmis dienomis vyko iškilmingi pietūs, kurių metu buvo įteikti praktikos sertifikatai, aptariama veikla, vykdyta stažuotės metu, išreiškiama padėka už rūpestį bei įspūdingą laiką drauge.


Category: Kelionės, išvykos , Projektai , Verslas