Kas penktas tėvas nežino, kaip turėtų tinkamai reaguoti, jei jo vaikas susidurtų su patyčiomis. Tuo tarpu kas trečias tėvas prisipažįsta, kad jo vaikas yra patyręs patyčias mokykloje. „Vaikų linija“, skatindama tėvus pastebėti ir padėti savo vaikams spręsti patyčių situacijas, pristato nemokamus mokymus tėvams internetu, adaptuotus iš Švedijos patyčių prevencijos organizacijos „Friends“.   

„Vaikų linija“, 16 metų vykdydama kampaniją BE PATYČIŲ ir įvairiomis veiklomis siekdama mažinti patyčių ir kitokio žeminančio elgesio paplitimą, dėl kurio kenčia didelė dalis vaikų, siūlo pagalbą Lietuvos tėvams – nemokamus mokymus internetu apie vaikų patyčias: https://mokymaitevams.bepatyciu.lt. Šiuose interaktyviuose mokymuose pristatomos dažniausiai pasitaikančios situacijos vaikų patyčių ir kitokio žeminančio elgesio atvejais. Tėvai kviečiami jas spręsti, pasirenkant galimus reagavimo būdus ir scenarijus, o virtuali konsultantė iš karto suteikia grįžtamąjį ryšį: padrąsina taip reaguoti ir toliau arba suteikia patarimų, kaip geriau galima pasielgti konkrečioje situacijoje.

Spręsdami šiuos mokymus, tėvai gaus patarimų, kaip reaguoti į nerimą keliantį vaiko elgesį, kokių veiksmų imtis, įtariant ar sužinojus, kad vaikas patiria patyčias ar kitokį žeminantį elgesį. Analizuodami įvairias situacijas, tėvai ras būdų, kaip kalbėtis su vaiku apie panašias patyčių situacijas ir galės lavinti įgūdžius, kaip kreiptis pagalbos į mokyklos darbuotojus ir bendradarbiaujant su jais užtikrinti, kad vaikai mokykloje galėtų jaustis saugiai.

„Vaikų linija“ siūlo keletą patarimų į dažniausiai tėvams kylančius klausimus, susijusius su vaikų patiriamomis patyčiomis.

Kaip prakalbinti vaiką, jeigu įtariate patyčias? https://youtu.be/qtdj5qGiK1Y

Kaip reikėtų reaguoti, jeigu vaikas pasidalina savo patyčių patirtimi? https://youtu.be/GIOWsgDzxng

Kaip reikėtų bendradarbiauti su mokykla, jei mano vaikas patiria patyčias? https://youtu.be/N8xnY-xOm-Q

Kaip pasiruošti susitikimui su klasės auklėtoju dėl vaiko patiriamų patyčių? https://youtu.be/9aHQgTpdqQw

Daugiau atsakymų ir patarimų, kaip elgtis, kai vaikai susiduria su patyčiomis mokykloje – mokymuose tėvams internetu: https://mokymaitevams.bepatyciu.lt.


Category: Prevencinė veikla , Skelbimai , Sveikata