Modulinė programa skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 90 mokymosi kreditų (1,5 metų trukmės)
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti – vidurinis išsilavinimas, privalo turėti kitą kvalifikaciją, nes programa skirta asmens persikvalifikavimui.
Kvalifikacijos pavadinimas – virėjas
Programos paskirtis – parengti kvalifikuotą darbuotoją, kuris gebėtų savarankiškai gaminti, apipavidalinti ir patiekti patiekalus, įvertinti patiekalų kokybę, tvarkyti dokumentaciją.
Kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai :
Tvarkos virtuvėje palaikymas
Pasiruošimas patiekalų gaminimui
Sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas
Saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas
Salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas
Patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas
Darbas su dokumentais
Įvadas į darbo rinką (praktika)
Būsimo darbo specifika: asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, galės dirbti virėju įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbas pamainomis, prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.
Category: Visos