Modulinė programa skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 90 mokymosi kreditų (1,5 metų trukmės)

Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti – vidurinis išsilavinimas, privalo  turėti kitą kvalifikaciją, nes programa skirta asmens persikvalifikavimui.

Kvalifikacijos pavadinimas – virėjas

Programos paskirtis – parengti kvalifikuotą darbuotoją, kuris gebėtų savarankiškai gaminti, apipavidalinti ir patiekti patiekalus, įvertinti patiekalų kokybę, tvarkyti dokumentaciją.

 Kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai :

Tvarkos virtuvėje palaikymas

Pasiruošimas patiekalų gaminimui

Sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas

Saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas

Salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas

Patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas

Darbas su dokumentais

Įvadas į darbo rinką (praktika)

 Būsimo darbo specifika: asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, galės dirbti virėju įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbas pamainomis, prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.


Category: Visos