Gegužės 20 d. į Alantos technologijos ir verslo mokyklos žemės ūkio sektorinio praktinio mokymo centro bazę susirinko 27 mokiniai iš 14 Lietuvos profesinio mokymo įstaigų varžytis konkurse „Jaunasis žemės ūkio technikos specialistas 2015“. Dalyviai išbandė savo jėgas spręsdami teorinių žinių testą, atlikdami suvirinimo užduotį, dvejose važinėjimo traktoriais su padargais rungtyse. Taip pat beveik visi mokiniai sudalyvavo ir nekonkursinėje užduotyje – suvirinimas viela.

Dalyvius atlydėję mokytojai taip pat nebuvo nuskriausti, jie buvo supažindinti su Molėtų rajono įžymiomis vietomis. Organizuota ekskursija po sektorinio praktinio mokymo centro bazę, biodujų jėgainę.

Konkurso užduočių atlikimą vertino kompetentinga vertinimo komisija: įmonių „Hardim“, „Agrotiekimas“, „Smulkinta“ direktoriai, „Lytagra“ atstovas ir VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos mokytojai. Darbų saugos instrukcijų laikymąsi prižiūrėjo Utenos skyriaus valstybinės darbo inspekcijos vyriausiasis darbo inspektorius laikinai einantis vadovo pareigas.

Konkurso dalyviai, nepabūgę lietaus, su entuziazmu atlikinėjo visas užduotis. Vieniems sekėsi geriau atlikti testą, kiti savo meistriškumu stebino suvirinimo ar vairavimo užduotyse.

Visi mokiniai buvo apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis. Mokyklos socialiniai partneriai įteikė prizus, jų nuomone, geriausiai pasirodžiusiems atskirose užduotyse. Praktinio važinėjimo traktoriais John Deere 6930 ir Deutz Fahr Agrofarm užduotyje puikiai vairavo Švenčionių PRC ir Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus mokiniai, jiems prizus įteikė „Lytagra“ vadybininkas Vidmantas Indrašius. Suvirinimo užduotyje šauniai savo mokyklai atstovavo Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus mokinys. Nekonkursinėje užduotyje, virinant viela, aukščiausių rezultatų pasiekė Švenčionių PRC ir Alantos TVM atstovai, jiems prizus įteikė „Hardim“ direktorius Rolandas Žygelis. Darbų saugos reikalavimus tiksliausiai vykdžiusiems padėkas įteikė Utenos skyriaus valstybinės darbo inspekcijos vyriausiasis darbo inspektorius laikinai einantis vadovo pareigas Sigitas Mikučionis.
I vieta, susumavus visų rungčių rezultatus, atitekto Vilmantui Pateckiui, VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokykla.
 II vietą užėmė Jevgenij Iliuk, Švenčionių profesinio rengimo centras.
III vietos laimėtojas – Marius Simonavičius, VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokykla.
Sveikiname prizininkus.

VIDEO


Category: Konkursai , Tavo karjera , Video , Žemės ūkis