Minėdami socialinio darbuotojo dieną Aukštaitijos profesinio rengimo centre vyko forumas „Socialinė gerovė  – misija, iššūkiai, patirtis“. Tema aktuali, nes mokykloje ruošiami socialinio darbuotojo padėjėjo, būsimi ir esami darbuotojai, kurie jau šiandien susiduria su įvairiais iššūkiais praktikos ir darbo vietose. Socialinio darbuotojo padėjėjo misija dabartinėje šiandieninėje visuomenėje – padėti, tenkinti bendruosius ir specialiuosius poreikius, palaikyti asmens higieną, dirbant įvairiausiose institucijose, bendraujant su  įvairiomis žmonių grupėmis ir  skatinant socialinių vertybių taikymą.

Diskusijoje dalyvavo psichologas Juozas Kairys, kuris kalbėjo tema „Gerovės samprata“. Aukštaitijos profesinio rengimo centro socialinio darbuotojo padėjėjo profesijos mokytoja Justina Purlytė kalbėjo apie  sociokultūrinį darbą bendruomenėje, bei pristatė geruosius bendruomenių pavyzdžius iš kurių mes visi turėjome ko pasimokyti. Alantos dvaro bendruomenės pirmininkė Margarita Jankauskienė trumpame pranešime „Kokia turėtų būti socialiai atsakinga bendruomenė?“ apžvelgė bendruomenines problemas ir iššūkius, su kuriais susiduriama ir bandoma spręsti.  Utenos regiono vietos veiklos grupės atstovai Jolita ir Modestas dalyvavo renginyje pristatydami projektą „Utenos regiono gyventojų socialinės įtraukties didinimas, kuriant ir plėtojant socialinį verslą“ ir vaišino visus forumo dalyvius „Socialinės  mugės“ kava ir vaišėmis.

Forumo metu dalyviai sakė sveikinimo žodžius šią garbingą profesiją pasirinkusiems ir dirbantiems žmonėms, linkėjo visko kas geriausia profesiniame kelyje.

Aukštaitijos profesinio rengimo centras dėkoja visiems prisidėjusiems prie diskusijos ir aktyviai dalyvavusiems.


Category: Paskaitos, seminarai