2021 m. gruodžio 2 dieną projekto „Paragauk Aukštaitijos“ dalyviai važiavo į tvaraus kulinarinio paveldo degustaciją-ekskursiją-edukaciją „Darnoje su gamta vardan sveiko maisto ir žydresnės Baltijos jūros“.

Ilzenbergo dvaras buvo pasirinktas todėl, kad dvaras turi veikiantį ekologišką ūkį, dirba pagal biodinaminius principus, taigi įdomus žemės ūkio ir virėjų specialybių studentams.

Ekskursiją vedė puikus gidas, kuris labai įdomiai papasakojo visą to krašto istoriją, nors dėl gausaus snygio negalėjome pasivaikščioti po parką, gavome galimybę pasivaikščioti po dvaro rūmus.

Po ekskursijos degustavome  Ilzenbergo dvaro ūkyje užaugintą ir jame gaminamą produkciją. Ant stalo buvo duonos, pieno, mėsos produktai, užtepėlės ir uogienės, arbata ir viskas užauginta bei pagaminta dvare, net ir net vanduo iš dvaro šaltinio. Projekto dalyviams labiausiai iš visų produktų patiko sūriai.

Ar žinote, kad  Pasaulio gamtos fondas 2019 m. Ilzenbergo ūkį pripažino nacionalinio konkurso nugalėtoju – Baltiją tausojančiu ūkiu.


Category: Projektai