Mūsų centre, pagal bendrojo ugdymo programą, besimokantys mokiniai, turėjo galimybę dalyvauti edukacinėje paskaitoje Nepriklausomybės priklausomybės”, kuri buvo organizuojama panaudojant kultūros paso lėšas.

Paskaitų metu lektorius Vidas Dusevičius pateikė kiek neįprastą informaciją apie priklausomybes, atkreipdamas dėmesį, kad vis dažniau tampame priklausomi ne tik nuo medžiagų, bet ir nuo veiksmų, daiktų, pvz.: darbo, kompiuterinių žaidimų, mobiliųjų įrenginių ar azartinių žaidimų ir pan. Mokiniai galėjo padiskutuoti ir išsakyti savo nuomonę, kodėl asmuo tampa priklausomas nuo tam tikrų medžiagų ar veiksmų, kaip išvengti ar gydyti priklausomybes nuo narkotinių medžiagų, alkoholio ir kitas. Susipažinti su įvairiais faktais, kaip tam tikros veiklos ar medžiagos gali paveikti mūsų sveikatą, pavyzdžiui, kodėl mūsų smegenys nesupranta, jog jau naktis ir mus reikia pailsėti.

Užbaigdamas paskaitą, lektorius mokiniams linkėjo, kad bent dalį valandų, kurias kasdien praleidžiame naršydami telefone, pakeistume į naudingas veiklas.

Dėkojame lektoriui Vidui už įdomias paskaitas.

Edukaciją mokiniams organizavo gimnazijos skyriaus vedėja Arūnė


Category: Anykščių filialas , Paskaitos, seminarai , Svečiai , Sveikata