9 klasės mokiniams vyko integruotos ekonomikos ir verslumo bei anglų kalbos pamokos – „Pinigų istorinė raida. Pinigų rūšys. Skirtingų šalių valiutos.“
Pinigai – atsiskaitymo už prekes ar paslaugas, taip pat kaupimo priemonė. Pinigai yra vienas pagrindinių ekonomikos mokslo tyrimų objektų. Pinigai ne tik padeda „suktis“ pasauliui – jie taip pat gali padėti mums lengviau po jį keliauti. Kad mokiniai geriau susipažintų su skirtingų šalių valiutomis, žiūrėjome filmuką „Pasaulio valiutos“ lietuviškai ir „Coins From Different CountriesMoney“ ir „From Different Countries“ angliškai.
Mokiniai atliko ir praktines užduotis. Buvo pateikta įvairių šalių monetų, jiems reikėjo atpažinti monetas ir pasakyti angliškai, kokios šalies yra ši moneta.
Mokiniams pamoka buvo naudinga, nes jie sužinojo, kad keliaujant po pasaulį, visuomet yra labai naudinga pasidomėti ne tik, koks yra konkrečioje užsienio šalyje naudojamos valiutos pavadinimas ar valiutos kursas, tačiau taip pat sužinoti ir kokia yra perkamoji galia, tokiu būdu lengviau suprantant, už kiek ir ką jie galės įsigyti.

Pamokas vedė mokytojos metodininkės Dalia ir Laimutė


Category: Pamokos , Verslas