Vasario 23 d., socialinio darbuotojo padėjėjo profesijos mokinės su jas lydinčiomis mokytojomis lankėsi Biržų TVMC Vabalninko skyriuje,  kur mokinės Kristina ir Diana varžėsi socialinio darbuotojo padėjėjo profesinio meistriškumo konkurse „Mano misija – padėti”. Tuo metu mokytojos Justina ir Agnė dalyvavo labai įdomiame seminare „Supervizijos procesas profesinių santykių kontekste”.

Po pietų dalyviai turėjo galimybę aplankyti autentišką muziejų „Sėla” kur ekspozicija iš idiliško gyvenimo prieškario Vabalninke netikėtai bloškia į pačias skaudžiausias namo ir miestelio patirtis. Lankytojams tenka išgyventi žydų bendruomenės sunaikinimo momentą II Pasaulinio karo metu, tada žengti į sovietinę pokario realybę: skambant partizanų motinos raudai ir besikeičiant Biržų krašto laisvės kovų nuotraukoms galima interaktyviai susipažinti su partizaninės kovos eiga Vabalninko krašte.

Šįkart Aukštaitijos profesinio rengimo centro komandai konkurse prizinių vietų iškovoti nepavyko, bet mokinės įgijo geros patirties ir labai turiningai praleido laiką.


Category: Anykščių filialas , Konkursai