Vasario 25 – kovo 5 d. Paryžiuje vyko Tarptautinė žemės ūkio paroda „Salon de l‘Agriculture“, kuri yra viena didžiausių pasaulyje. Joje dalyvavo virš 1000 atstovų iš 22 pasaulio šalių. Parodos tikslas – suburti gyvūnų augintojus, veisėjus, maisto pramonės gamintojus bei atstovus, kad jie pasidalintų savo profesijos, kasdienio gyvenimo iššūkiais ir supažindintų plačiąją visuomenę su žemės ūkiu.

Parodos metu vyko Tarptautiniai konkursai, skirti profesinių mokyklų mokiniams. Viename iš jų, „Jaunųjų galvijų vertintojų“ konkurse, dalyvavo Aukštaitijos profesinio rengimo centro atstovai – Karolina Černiauskaitė ir Aurimas Umbrasas, lydimi profesijos mokytojos Gedvilės Vinslauskaitės.

„Jaunųjų galvijų vertintojų“ konkurse dalyvavo 65 mokiniai iš 21 pasaulio šalių. Dalyviai per valandą turėjo įvertinti dvi pieninės veislės ir dvi mėsinės veislės karves. Šiais metais konkurso nugalėtoja tapo Švedijos atstovė, kurios įvertinimas labiausiai atitiko profesionalaus galvijų vertintojo vertinimą.

Laisvu laiku dalyviai galėjo apžiūrėti Paryžių, aplankyti žymias vietas. Taip pat susipažinti su žemės ūkio paroda – mums įprastomis bei egzotinėmis gyvulių rūšimis ir veislėmis, maisto produktų įvairove.

Konkurso išvakarėse vyko bendra dalyvių degustacinė vakarienė, kurios metu kiekviena šalis pristatė tradicinius savo šalies patiekalus. Visiems labai patiko lietuviškas skilandis, sūriai bei naminė duona, o šakočio ir „magiškų“ grybukų skonis bei išvaizda sužavėjo visus.

Aukštaitijos profesinio rengimo centro atstovams už dalyvavimą Tarptautinės žemės ūkio parodos „Salon de l‘Agriculture“ „Jaunųjų galvijų vertintojų“ konkurse buvo įteiktos padėkos.


Category: Kelionės, išvykos , Konkursai , Parodos , Žemės ūkis