Programos paskirtis.

Padavėjo ir barmeno modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai pasiruošti ir aptarnauti svečius, paruošti, prižiūrėti barą, organizuoti barmeno darbą, gaminti ir patiekti gėrimus, kokteilius, nesudėtingus šaltuosius ir karštuosius užkandžius.

Pagrindiniai moduliai:

  • Pasiruošimas aptarnauti svečius
  • Svečių aptarnavimas
  • Baro paruošimas, jo priežiūra ir svečių aptarnavimas
  • Barmeno darbo organizavimas
  • Gėrimų, kokteilių, nesudėtingų šaltųjų ir karštųjų užkandžių gaminimas bei patiekimas

Pasirenkamieji moduliai (renkasi vieną):

  • Maisto ruošimas
  • Įvairių skonių kavos gaminimas ir patiekimas

 

Būsimo darbo specifika.

Asmuo, įgijęs  padavėjo ir barmeno kvalifikaciją, galės dirbti barmenu baruose, kavinėse, restoranuose ir kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, kuriose įrengti barai. Asmenys įgiję padavėjo ir barmeno kvalifikacijas gali dirbti barmenais ir / arba padavėjais įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.

 

Programos apimtis mokymosi kreditais: skirta pirminiam profesiniam mokymui, 60 mokymosi kreditų, trukmė 1 metai.

Suteikiama kvalifikacija – padavėjas, barmenas

Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – III

Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti: pagrindinis išsilavinimas

 


Category: PRIĖMIMAS

Žymos: