Programos paskirtis. Virėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai gaminti, apipavidalinti ir patiekti patiekalus, įvertinti patiekalų kokybę, tvarkyti dokumentaciją.

Pagrindiniai moduliai:

  • Tvarkos virtuvėje palaikymas,
  • Pasiruošimas patiekalų gaminimui,
  • Sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas,
  • Saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas
  • Salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas,
  • Patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas,
  • Darbas su dokumentais.

Pasirenkamieji moduliai:

  • Miltinių konditerijos gaminių gaminimas,
  • Sveikos mitybos patiekalų gaminimas,
  • Lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gaminimas.

 

Būsimo darbo specifika. Asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, galės dirbti virėju įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbas pamainomis, prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.

Kvalifikacijos pavadinimas – virėjas

Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – IV

Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti – vidurinis išsilavinimas

Trukmė ir apimtis kreditais – 110 kreditų, 2 metai.


Category: PRIĖMIMAS

Žymos: