2024 m. sausio  25 dieną jau dešimtą kartą Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriuje buvo surengtas profesinių mokyklų mokinių ekonomikos ir verslo žinių konkursas „Verslo žinios karjeros sėkmei 10“, šįkart jis buvo tarptautinis. Konkurse dalyvavo Lietuvos ir Latvijos profesinio mokymo įstaigų atstovai. Mūsų centrą atstovavo Viktorija Tunkevičiūtė ir Edgaras Jonas Puodžiukas.

Konkurso tikslas ugdyti mokinių verslumą, iniciatyvumą, gilinti ekonomikos ir verslo žinias, įvertinti mokinių profesinį meistriškumą.

Konkurso metu mokiniams buvo pateiktos teorinės ir praktinės užduotys: „Ateities verslo kūrimas“  „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“, viktorina „Protų mūšis“ ir „Marketingo“ rungtis

Kol mokiniai atliko užduotis,  mokytojai klausėsi lektorių: europarlamentaro Bronio Ropės, ŽŪR konsultantės Lauros Masilionytės ir Biržų rajono vyriausios ekologės Jurgitos Bruniuvienės  seminaro ,,Tvarumas. Žalioji pertvarka naujajame geopolitiniame kontekste

Pasibaigus konkursui, visi dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis, o nugalėtojai – rėmėjų dovanomis.

Po konkurso visi buvo kupini gerų įspūdžių ir laimingi, nes  sužinojo kažką naujo, sutiko naujų draugų. Visi pažadėjome atvykti kitais metais organizuojamą konkursą su naujomis idėjomis ir žiniomis.


Category: Konkursai , Verslas