Balandžio 1-5 dienomis mokytojos Laimutė ir Renata dalyvavo Ispanijoje, Malagoje, vykusioje stažuotėje, kurios tema „Parents and teachers: building bridges“. Projektas buvo įgyvendintas kaip Erasmus+ programos dalis, jame dalyvavo atstovai iš 5 šalių – Lietuvos, Lenkijos, Rumunijos, Kroatijos ir Slovėnijos. Kursų metu gilinome žinias kaip bendrauti su šiuolaikiniais mokiniais, kurie dėmesį pamokų metu daugiau koncentruoja ne į mokymąsi ar mokytoją, o į telefono ekraną, kaip juos sudominti, motyvuoti, kokias aktyvias veiklas, žaidimus taikyti ir pan. Taip pat „statėme tiltus“ tarp tėvų ir mokytojų – aptarėme, kaip reikėtų bendrauti su mokinių tėvais, kurie anaiptol ne visada nusiteikę geranoriškai mokytojų atžvilgiu. Laisvu nuo mokymų metu leidomės į pažintines keliones – aplankėme XIV amžiuje pastatytą Gibralfaro pilį, nuo kurios atsiveria nuostabus 360° panoraminis vaizdas į miestą. Iš viršaus puikiai matosi ir vietinė koridos arena. Tvirtovės centre apžiūrėjome šarvų, kalavijų ir kitų istorinių objektų parodą. Aplankėme šalia esančią Alcazabos tvirtovę, kurios istorija siekia 1000 metų, romėnų amfiteatrą, įsikūrusį senamiestyje, kalno su Alcazaba papėdėje. Anksčiau jo vietoje stovėjo Kultūros namai. Amfiteatras buvo atrastas visai atsitiktinai, darant remontą, jis buvo atkastas ir dabar ten vyksta koncertai. Malagos katedrą, kuri išsiskiria tuo, kad turi tik vieną bokštą, tad vietinių vadinama „vienaranke moterimi”. Simpatiška krantinė su palmių parku, švyturiu, jachtomis, kavinaitėmis ir neįprasta stogine, kuri iš jūros pusės atrodo kaip banga, o nuo kranto – kaip žuvies skeletas. Užsukome į šalia esantį pagrindinį Malagos miesto Malagetos paplūdimį, kurio ilgis apie 1200 metrai, o plotis siekia iki 45 metrų. Taip pat aplankėme pagrindinę miesto pramoginę pėsčiųjų gatvę, kurioje dėl ypatingo išsidėstymo, vėsu net ir karščiausią dieną. Joje įsikūrę butikai, parduotuvės, gatvės maisto kioskeliai, suvenyrų krautuvėlės ir kavinės. Taip pat aplankėme vietinį Malagos Atarazano turgų, kuriame gausu šviežių maisto produktų, daug įvairių jūros gėrybių, daržovių ir vaisių. Turgaus pastate yra gražūs vitražiniai langai. Vieną vakarą skyrėme iš Andalūzijos kilusiam šokiui – flamenko šou. Kaip žinia, Ispanų virtuvė turtinga spalvų, prieskonių, įdomių skonių – tokie ir tradiciniai Ispanijos patiekalai. Išbandėme ir mes ispanišką virtuvę – ragavome paelją, tapų, kroketų, vytintų kumpių, sūrių ir t.t.
Stažuotė vyko pagal Eramus+ programos finansuojamą projektą “Mano mokykla – įtrauki ir tobulėjanti” (Projekto nr. 2023-1-LT01-KA122-SCH-000118621.
Category: Visos