Apimtis – 90 mokymosi kreditų, suteikiama kvalifikacija –padavėjas, barmenas.

Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – IV

Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti – pagrindinis išsilavinimas ir mokymasis vidurinio ugdymo programoje, programai M44101303 – vidurinis išsilavinimas.

Padavėjas ir barmenas:

  • priima atskirus užsakymus, aptarnauja lankytojus šventiniuose pobūviuose ir priėmimuose;
  • gamina nesudėtingus patiekalus ir gėrimus;
  • užsako, priima prekes ir tikrina jų kokybę;
  • tvarko įvairius materialinių vertybių ir finansinės apskaitos dokumentus;

Padavėjas ir barmenas dirba privačiose, visuomeninėse viešojo maitinimo įstaigose (restoranuose, kavinėse, baruose, viešbučiuose, užkandinėse ir pan.), dirba su įvairiais maisto ruošimo technologiniais įrenginiais ir prekybine įranga.
Padavėjo ir barmeno darbe reikalingos šios asmeninės savybės: komunikabilumas, paslaugumas, organizuotumas, greita orientacija, ištvermė, koordinacija, taisyklinga laikysena, maloni išvaizda, judesių lankstumas ir grakštumas.

Baigęs profesinę mokyklą specialistas gali dirbti padavėju ir barmenu, vadovauti to paties lygio nekvalifikuotiems darbininkams. Iniciatyvus, verslus padavėjas ir barmenas gali įsteigti individualią viešo maitinimo ar kitą aptarnavimo sferos įmonę. Gali studijuoti aukštojoje mokykloje, o baigęs ją, užimti aukštesnes pareigas ar vadovauti įmonei.


Category: Maitinimas ir klientų aptarnavimas