Reikalavimai išsilavinimui: mokymasis III-IV gimnazijos klasėse.

Apimtis mokymosi kreditais – 5 (110 val.).

Programos modulis – Padavėjo ir barmeno

Kompetencijos:

  • Paruošti maisto gaminimo patalpas darbui. Gebės ir mokysis: Išmanyti higienos reikalavimus, taikomus maitinimo paslaugas teikiančioms įmonėms. Paruošti virtuvės patalpas, įrenginius, inventorių, darbo vietą maistui gaminti. Tvarkyti darbo vietą, inventorių pagal darbuotojų saugos ir higienos reikalavimus.
  • Parinkti maisto produktus ir žaliavas patiekalams ir gėrimams gaminti. Gebės ir mokysis: Išmanyti maisto prekių klasifikavimą, rūšis, ženklinimą, laikymo sąlygas, kokybės rodiklius. Išmanyti maisto produktų grupes (rekomenduojamas sveikai mitybai, galinčias sukelti alergiją, siūlomas vegetarams ir kt.) Parinkti maisto produktus ir žaliavas patiekalams bei gėrimams gaminti, nustatant jų kokybę pagal kokybės rodiklius.
  • Atlikti maisto produktų ir žaliavų pirminį paruošimą. Gebės ir mokysis: Išmanyti produktų ir žaliavų pirminio paruošimo reikalavimus. Paruošti maisto produktus ir žaliavas patiekalams bei gėrimams gaminti. Saugiai naudoti įvairius maisto šiluminio paruošimo būdus.
  • Gaminti patiekalus ir gėrimus. Gebės ir mokysis: Apskaičiuoti maisto produktų ir žaliavų kiekį patiekalams ir gėrimams gaminti. Pagaminti šaltuosius, karštuosius, saldžiuosius patiekalus ir gėrimus.

Kita informacija:

  • Mokiniai, pasirinkę modulį, turi teisę nesimokyti privalomo technologijų dalyko;
  • Mokiniai, kurie mokosi pagal formaliojo profesinio mokymo programas ar jų modulius, gali gauti stipendiją;
  • Baigus modulį, išduodamas pažymėjimas.

Category: PRIĖMIMAS

Žymos: