Balandžio 27 dieną mūsų mokykloje vyko Molėtų rajono mokinių technologijų olimpiada, kurios šių metų  tema  – „Mes – kūrybingi ir išmanūs“. Technologijų olimpiados tikslas – pastebėti ir ugdyti technologijoms gabius mokinius, skatinti mokinių kūrybiškumą ir savarankiškumą.

Olimpiadoje dalyvavo  8–10 klasių mokiniai iš rajono bendrojo ugdymo įstaigų. 20 mokinių iš Alantos, Giedraičių Antano Jaroševičiaus, Molėtų gimnazijų, Molėtų progimnazijos ir Inturkės pagrindinės mokyklos varžėsi trijose kūrybinės veiklos grupėse:  konstrukcinės medžiagos, tekstilė, mityba. Olimpiadą sudarė trys dalys: individualaus namų darbo projekto eksponavimas; praktinė kūrybinė veikla, atliekama olimpiados metu;  kūrybinės užduoties ir individualaus namų darbo pristatymas (žodžiu).

Kūrybinis procesas vyko mokyklos praktinėje bazėje: maisto ruošimo, siuvimo dizaino ir konstrukcinių medžiagų kabinete, sektoriniame praktinio mokymo centre .

Olimpiados dalyviai buvo apdovanoti Molėtų švietimo centro padėkomis, Alantos technologijų ir verslo mokyklos dovanėlėmis.  Taip pat mokykla įsteigė 6 nominacijas ir prizus geriausiųjų, originaliausių, kokybiškiausių dirbinių autoriams.

Dėkojame profesijos mokytojams: D. Žygelienei, D. Grabauskienei, V. Šimėnui bei mokiniui Robertui Gelažanskui už pagalbą organizuojant renginį.


Category: Visos