Vadovaudamiesi šiuo teiginiu balandžio 26 dieną susirinkome į prevencinę paskaitą-diskusiją kartu su Molėtų policijos komisariato vyresniąja tyrėja Neringa Purliene, Panevėžio apygardos probacijos tarnybos Probacijos skyriaus, vykdančio veiklą Molėtų rajono savivaldybės teritorijoje vyresniąja inspektore Regina Grikiniene ir inspektore Rūta Novodvorskiene. Taip pat dalyvavo Panevėžio regiono Prevencijos skyriaus specialistas Rytis Meškauskas.

Pareigūnė N.Purlienė pažymėjo, kad tokie žaidimai kaip „Mėlynasis banginis“ ir kiti yra nusikalstama veikla ir įspėjo, kad tiek tėvai, tiek vaikai turėtų žinoti, jeigu vaikai imami terorizuoti, būtina nedelsiant kreiptis į policiją ir apie tai pranešti. Ragino nelikti abejingais. Taip pat vyko diskusija apie smurtą, patyčias virtualioje erdvėje ir elektronines cigaretes.

Susitikimo metu Molėtų probacijos skyriaus vyr. inspektorė R.Grikinienė pristatė Probacijos tarnybos istoriją, jos veiklą, tikslus ir principus.

Panevėžio regiono Prevencijos skyriaus specialistas Rytis Meškauskas kvietė vienyti pastangas gaudant alyvos ir elektros laidų vagis. Praėjusiais metais visoje Lietuvoje dėl šių vagysčių be elektros buvo likę daugiau nei 17 tūkst. gyventojų, padaryta daugiau nei 100 tūkst. eurų nuostolių. Iš viso pavogta 52 km. elektros laidų. Tokius statistinius duomenis mokiniams pateikė ESO specialistas ir sakė, kad šie nuostoliai kompensuojami iš visų mokesčių mokėtojų kišenių. Jis pažymėjo, kad ESO siekia vykdyti savo veiklą pagal aukščiausius etikos reikalavimus bei principus, todėl bus dėkingi, jei pranešime apie pastebėtus pažeidimus.

KĄ DARYTI JEIGU PASTEBĖJOME VAGYSTĘ?

Pranešti apie įtariamus ar esamus pažeidimus galima:
  • 1802
  • pasitikejimolinija@eso.lt
Arba bendruoju pagalbos telefonu 112


Category: Visos