Europos profesinių gebėjimų savaitė – 2017 m. lapkričio 20-24 d. Tai Europos Komisijos iniciatyva, kuria siekiama, kad profesinis rengimas ir mokymas, padedantis įgyti kokybiškų įgūdžių ir susirasti darbą, būtų patrauklesnis. Lapkričio 22 d. mūsų mokykloje vyko renginys “Jeigu aš būčiau..?” Dalyvavo Molėtų r. Alantos gimnazijos gimnazistai, mūsų mokyklos ekologinio ūkio darbininko, automobilių mechaniko specialybių mokiniai.

Renginyje dalyvavo UAB „Biržų žemtiekimas“ žemės ūkio technikos pardavimo vadovas Jurijus Čaikinas. Pristatyta įmonės veikla, nauja žemės ūkio technika atitinka įvairių ūkių veiklos kryptis ir poreikius, darbų apimtis bei jų intensyvumą. UAB „Biržų žemtiekimas“ siūlo mašinas ir ištisas technologines jų grupes ne tik nedideliems, šeimos ūkiams, bet ir didelėms bendrovėms, rangovams, ne tik augalininkystės, bet ir gyvulininkystės ir mišriems ūkiams. J. Čaikinas pabrėžė, kad šiai  technikai ūkiuose reikalinga priežiūra. Ūkininkai nuolat ieško darbuotojų, kurie išmanytų ir gebėtų atlikti technikos remonto ir priežiūros darbus. Technikos priežiūros verslo darbuotojo modulinė profesinio mokymo programa yra perspektyvi ir absolventai gali būti tikri, kad pavyks susirasti darbą.

Gimnazistai galėjo susipažinti ir “pasimatuoti” padavėjo ir barmeno profesiją. Gamino įvairius kavos gėrimus, serviravo stalą.

Profesinis rengimas ir mokymas – tai sumanus pasirinkimas, kuris gali būti smagus ir kuris veda į aukščiausios kokybės švietimą bei mokymą, aukštos kokybės darbo vietas ir didesnes įsidarbinimo galimybes.

Video profesinių mokyklų moksleiviams apie tarptautinės profesinės praktikos galimybes Europoje.


Category: Inžinerija , Renginiai , Svarbūs , Svečiai , Žemės ūkis