Palinkėjimas Lietuvai 100-mečio proga „EKO LINK

Respublikinio kaimo vaikų ir jaunimo konkurso „Po tėviškės dangum“ tema – „Palinkėjimas Lietuvai šimtmečio proga „EKO LINK“. Užduotis – sukurti sveikinimo atvirlaiškį Lietuvai šimtmečio proga su palinkėjimu Lietuvos visuomenei gyventi ekologiškiau.  Konkursą organizavo Programos „Leader“ ir žemdirbių mokymo metodikos centras kartu su partneriu VšĮ „Ekoagros“. 

Konkurso tikslai –  gerinti žemės ūkio ir kaimo plėtros sektoriaus įvaizdį, populiarinti žemės ūkio ir kaimo plėtros profesijas. Konkursas „Po tėviškės dangum“ organizuojamas jau 13-ąjį kartą.

Šiemet konkursu buvo siekiama skatinti visuomenę labiau domėtis ekologija, aplinkos saugojimu, darnia žmogaus veikla gamtos atžvilgiu, ugdyti ekologinį sąmoningumą, skatinti ekologiškų produktų vartojimą ir ugdyti sveikos mitybos įgūdžius. Vienas dalyvis konkursui turėjo pateikti vieną A3 formato (horizontalų) darbą, sukurtą piešimo, tapybos, grafikos, aplikacijos, kompiuterinėmis ar kitomis priemonėmis. Darbe turėjo būti įrašytas ne ilgesnis kaip 10 žodžių palinkėjimas. Konkurso vertinimo komisija atrinko 31 darbelį.

Džiaugėmės, kad Drąsius-Jonas Ragažinskas, ekologinio ūkio darbininko spec. II kurso mokinys, dalyvavo šiame konkurse.  Jam įteikta padėka ir prizas kaip kandidatui į nugalėtojus, už kūrybinį darbą – palinkėjimą Lietuvai šimtmečio proga gyventi ekologiškiau ir konkursui pateiktame darbe “Saugokim bites” atskleistą siekį rūpintis gyvenama aplinka.


Category: Konkursai