Deivydas Praspaliauskas mūsų mokykloje baigė virėjo ir barmeno specialybę. Yra konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2010“, tarptautinių konkursų dalyvis ir prizininkas. Šis   jaunas žmogus jau spėjo įgyti kulinarinį išsilavinimą, padirbėti užsienyje su patyrusiais ir žinomais virėjais, o grįžęs į Lietuvą ir savo restoraną atidaryti. Anot virtuvės šefo, jei žmogus dirba savo mėgstamoje srityje, turi norėti būti pats geriausias. Deivydas karjeros laiptais kilo sparčiai, kaskart buvo priimamas į vis geresnį restoraną, kol suprato, kad kilti nebegali. „Buvo du pasirinkimai – arba kurti savo restoraną, arba dirbti labai geram žmogui“. Nors šiais laikais turėti savo maitinimo įstaigą yra didžiulė rizika, bet Deivydas pasiryžo ir sostinėje įkūrė restoraną „Lauro lapas“.

Šiuo metu Deivydas dirba restorane „Amandus“.  Geriausiu virtuvės šefu tituluojamas Deivydas Praspaliauskas 2017 m. išleido savo knygą „Aš, tu ir virtuvė“.

Džiaugiamės, kad Deivydas Praspaliauskas nepamiršta mūsų mokyklos, atvyksta į mokyklos renginius, priima mokinius praktikai.


Category: Sėkmės istorijos