2018 m. vasario 8 d. siuvėjo specialybės I kurso mokinės, kitų grupių mokiniai, kartu su Alantos gimnazijos gimnazistėmis lankėmės AB “Utenos trikotažas”. Gamybos direktorė Inga Prievelienė ir personalo vadovė Sandra Vireikytė supažindino su bendrovės veikla.

AB „Utenos trikotažas“ yra didžiausia ir viena moderniausių trikotažo produkcijos gamybos įmonių Centrinėje ir Rytų Europoje, veikianti nuo 1967 metų. Bendrovės eksportas sudaro apie 80 proc. pardavimų, eksportuojama į 50 šalių. Be gamybos eksportui, bendrovė valdo „Utenos“ ir „About“ mažmeninės prekybos prekių ženklus.

Ekologija, socialinė atsakomybė ir produkcijos patvarumas yra pamatinės „Utenos trikotažo“ vertybės. „Utenos trikotažas“ yra vienintelė įmonė Lietuvoje, gaminanti ekologišką produkciją, pažymėtą ES eko ženklu „Europos gėlė“. Naujausios technologijos, taikomos gamybos proceso metu, leidžia kurti antibakterinių, antialerginių savybių turinčias medžiagas, kurios gaminiams suteikia ypatingo švelnumo, lengvai sugeria drėgmę.

Kokybės kontrolė bendrovės veikloje yra vykdoma itin kruopščiai –  pradedant naudojamų siūlų atranka, baigiant medžiagų gamyba ir galutinio produkto pasiuvimu. Produkcijos kokybę, socialinę atsakomybę ir inovatyvią gamybą patvirtina turimi bendrovės veiklos standartai.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Kavaliauskienė, kartu su siuvėjų rengimo profesijos mokytojomis Jolita Bukėniene, Ramune Dragūniene aptarė galimybes bendradarbiauti su AB “Utenos trikotažas”. Personalo vadovė Sandra Vireikytė pritaria, kad glaudus bendradarbiavimas suteiks galimybę mokiniams atlikti mokomąją praktiką, įsidarbinti ir siekti savo karjeros.

Šaltinis www.ut.lt.


Category: Kelionės, išvykos , Tavo karjera