Gegužės 13-17 dienomis mūsų mokyklos maisto ruošimo profesijos mokytojos Dalia Žygelienė ir Gintarė Jakimonytė buvo išvykusios į stažuotę Paryžiuje pagal „Erasmus+“ projektą „Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo“ Nr. 2018-1-LT01-KA102-046718.

Stažuotės metu susipažinome su Prancūzijos švietimo sistema, bendrojo ugdymo programomis,  profesiniu mokymu, pameistrystės ir profesinio  mokymo licėjų skirtumais. Taip pat lankėmės CFA Belliard – restoranų ir viešbučių pameistrystės centre bei Belliard licėjuje, kuriame taip pat yra ir GRETA darbo rinkos mokymo centras. CFA Belliard per metus išleidžia 200 000 eurų pirminėms žaliavoms ir vynui mokymo tikslais. Praktinis seminaras vyko Europos profesinio mokymo ir pameistrystės centre Villepinte. Kartu su šefais Xavier Barriere ir Alex Gdanski gaminome žuvies, jūros gėrybių   patiekalus: otą, Europinę barzdotę vėgėlę, plekšniažuvę, Sen Žako kriaukles, midijas, prie jų pritaikytus padažus. Susipažinome su prancūzų virtuve, lankėmės Paryžiaus restoranuose, degustavome sūrius, midijas, svogūnų sriubą, sraiges su žolelių padažu, varlių šlauneles, desertą-krembriulė.

Paryžius yra vienas iš lankomiausių pasaulio miestų, todėl kultūrinė programa buvo įdomi, intensyvi. Aplankytas simboliu tapęs  Eifelio bokštas, turistų lankomiausias muziejus –Luvras, Monmartas, Versalio rūmai, Eliziejaus laukai, Triumfo arka, Liuksenburgo sodai ir kiti objektai.

Dėkojame  priimančiosios organizacijos „Eurl ARISTOTE“ direktorei dr. Giedrei Cibulskaitei-Veršinskienei, Paryžiaus Sorbonos universiteto studentei Kristinai Suchanovai kurios puikiai organizavo visas numatytas veiklas, buvo labai kantrios, dėmesingos.


Category: Kelionės, išvykos , Kita , Projektai , Viešasis maitinimas