Mūsų mokyklos maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojos Dalia Žygelienė ir Jolita Michnevičienė savaitę stažavosi Švedijoje, Malmėje, pagal Erasmus + projektą „Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo (II etapas)“.

Mokymosi veiklos buvo organizuotos „Vollmers“ restorane, Malmėje, kuris Michelin gide turi 2 žvaigždučių įvertinimą. Virtuvės šefai Ebbe ir Mats Vollmers pristatė savo restorano filosofiją, pasakojo apie skandinaviškos virtuvės ypatumus, patiekalų sezoniškumą, darbo virtuvėje organizavimą, laiko vadybą, personalo darbų paskirstymo planavimą. Virtuvėje vyko praktiniai užsiėmimai su restorano virtuvės šefais, kurie demonstravo kaip gaminama duona, daržovių garnyrai, žuvies, jūros gėrybių pirminis paruošimas, nacionaliniai desertai. Virtuvės šefai pasidalino darbo patirtimi, patiekalų gaminimo subtilybėmis, receptais.

Projekto dalyvės turėjo unikalią galimybę stebėti, kaip organizuojamas darbas, gaminami patiekalai viename geriausių Skandinavijos restoranų, kuris įvertintas 2 Michelin žvaigždutėmis. Dalyvavo vyno, viskio, kavos degustacijose. Vizito metu susipažino su Malmės miesto lankytinomis vietomis, aplankė Kopenhagą.


Category: Kelionės, išvykos , Projektai , Viešasis maitinimas