Prieš rudens atostogas būsimi virėjai integruotų biologijos ir maisto ruošimo (salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas) pamokų metu pasikartojo apie maistines medžiagas, jų reikšmę žmogaus organizmui. Praktinių veiklų metu gamino užkandžius, kuriuose būtų visų reikalingų maistinių medžiagų ir jie būtų tinkami ragauti pirmoje dienos pusėje. Šį kartą gamino fokačiją, įvairių skonių sviesto „lentą”, vegetarišką bei veganišką moliūgų užtepėles, avinžirnių humusą ir avinžirnius prieskoniuose.

Užkandžių užteko paragauti ir patiems, ir mokyklos bendruomenei.

Pamokas vedė mokytojos Arūnė ir Margarita


Category: Pamokos , Sveikata , Viešasis maitinimas