„Rupūs miltai“ bardavosi senelis, kai kas nors nesisekdavo…“Kasdienės duonos duok mums, Viešpatie“,- tyliai šnabždėdavo prietemoj močiutė.

Sausio 29 dieną vyko atvira Integruota pamoka „Nuo grūdo iki duonos“ I gimnazijos klasei, 12 klasei kartu su Virėjo profesinio mokymo programa, Dekoratyvinio apželdinimo darbuotojo padėjėjo profesinio mokymo programos I kursui. Pamokas vedė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rasa Poškuvienė, žemės ūkio srities profesijos mokytoja Aušra Bražėnaitė ir virėjų profesijos mokytoja Margarita Jankauskienė.

Pamokos uždaviniai: suprasti dermę tarp žemdirbystės ir virtuvės, kasdieninio mūsų stalo;

suvokti kaip viskas yra gilu ir reikšminga, kas sekama pasakose nuo lopšio ir mokoma patarlėmis visą gyvenimą;

Pažinti daigo gyvybės kelią, atsikuriančios gamtos stebuklą;

Ragauti ir žinoti – genialumas slypi paprastume, atėjusiame iš protėvių.

Pamokoje buvo sekama pasaka „Vilkas ir duona“, kurią atliko 9 klasės mokiniai, buvo rodomas video filmas apie sėklos dygimą ir daigo augimą. Apie daiginimą plačiai pasakojo profesijos mokytoja Aušra. Dvyliktos klasės merginos skaitė poeziją, kurioje apdainuojamas duonos sakralumas. Dekoratyvinio apželdinimo pirmakursiai turėjo pasiruošę patarlių ir posakių. Žiūrėjome, kaip senovinėje krosnyje kepama ruginė duona, atlikome „miltų testą“, ragavome naminę duoną su sviestu, aviečių uogiene ir medumi.


Category: Pamokos , Viešasis maitinimas