Vasario 9 dieną minima Picos diena, populiari visame pasaulyje,  šventė, skirta skaniausiam pasaulio patiekalui pagerbti. Nuo pat ankstaus ryto Aukštaitijos profesinio rengimo centro Virėjų profesijos mokinės užkūrė picos krosnį, kepė, maišė, pjaustė ingredientus. Į mokomąjį virėjų kabinetą šį kartą pasikvietėme Transporto priemonių remontininkus ir jų mokytojus Viktorą Kovalenko, Vytautą Limbą bei Valdą Bareikį. Buvo suorganizuotos svogūnų pjaustymo varžybos, kuriose dalyvavo visi renginio dalyviai. Geriausiai pasirodė Edgaras ir Mažvydas. Vyko trumpa picų kepimo pamoka – degustacija. Ragavome fokačią, Margaritos ir Marinaros picas, žinomas visame pasaulyje, virėjos patiekė įvairiausių picų skirtų mėsos gerbėjams ir vegetarams. Renginio pabaigai kvietėme vyrus į iššūkį – čili čempionatą. Dalyviai turėjo suvalgyti labai aštrią picą nedūsaudami ir neliedami ašarų. Visų rungčių nugalėtoju tapo Mažvydas.


Category: Renginiai , Viešasis maitinimas