Lapkričio 4-11 dienomis mūsų mokyklos maisto ruošimo profesijos mokytojos Dalia Žygelienė ir Jolita Michnevičienė  buvo išvykusios į stažuotę Italijoje pagal „Erasmus+“ projektą „Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo“ Nr. 2018-1-LT01-KA102-046718

Stažuotės metu susipažinta su Pietų Italijos Lago de Varano ežero žuvimis, midijų ir austrių veisyklomis, jų auginimo technologijomis. Kartu su virtuvės šefais ruošti įvairūs jūros gėrybių patiekalai iš austrių, midijų, krevečių, žuvies patiekalai. Taip pat gaminti ir degustuoti tradiciniai Pietų Italijos, Apulijos regiono patiekalai: įvairūs makaronų patiekalai su jūros gėrybėmis, ravioliai, rizotas, picos, desertai .

Stažuotės dalyviai turėjo galimybę lankytis alyvuogių aliejaus spaudykloje , vyno darykloje, ūkyje, kur gaminami sūriai , taip pat visa tai degustuoti.  Buvo suorganizuotas vizitas į Turizmo mokyklą Institution of Higher education Grieco Einaudi.

Buvo įdomi kultūrinė programa, lankytasi San Giovanni Rotondo , Monte Sant Angelo vienuolynuose, Vico del Gargano, Vieste ir kituose miesteliuose, Gargano apylinkėse. Visi stažuotės dalyviai gavo Europass sertifikatus.


Category: Kelionės, išvykos , Kita , Projektai , Viešasis maitinimas