Lapkričio 4 d. VšĮ Alantos technologijos mokykloje vyko „Erasmus+„ projekto  ,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo”  praktiniai užsiėmimai su virtuvės šefu iš Italijos Mindaugu Lučka.  Mokomojoje virtuvėje  virėjo modulinės mokymo programos mokiniai, profesijos mokytojai, taip pat Alantos gimnazijos mokiniai, lankantys pasirenkamąjį maisto gaminimo technologijos dalyką, gamino itališkus žuvies ir jūros gėrybių patiekalus. Lietuvis virtuvės šefas Mindaugas Lučka, jau 15 metų gyvenantis  Italijoje, demonstravo, kaip gaminami tradiciniai Pietų Italijos regionui būdingi žuvies, jūros gėrybių  patiekalai, papasakojo, kuo išskirtinė yra italų virtuvė. Mokiniai gamino  jiems neįprastus patiekalus, tokius, kaip: krevetės su migdolais, tuno kroketai su karamelizuotais svogūnais, menkės užkandį su avinžirnių padažu, raviolius su baravykais, krevečių padažu ir pistacijomis, daugiaryžį, įdarytą lašišą ir kt., iš viso buvo pagaminta 10 patiekalų. Vėliau vyko patiekalų degustacija, aptarimas. Kvietėme ragauti pagamintus patiekalus mokyklos darbuotojus, mokytojus, kitus svečius.

Šie praktiniai užsiėmimai suteikė galimybę virėjo specialybės mokiniams  profesijos mokytojams patobulinti savo profesinius įgūdžius, sulaukti patarimų iš profesionalaus virtuvės šefo, paragauti neįprastų patiekalų, sužinoti daugiau apie Italijos virtuvę, maisto kultūrą.

Šiame projekte dalyvauja profesijos mokytojos Dalia Žygelienė ir Jolita Michnevičienė, kurios spalio mėnesį dalyvavo stažuotėje Italijoje. Stažuotės metu susipažino su Pietų Italijos Lago de Varano ežero žuvimis, midijų ir austrių veisyklomis, jų auginimo technologijomis. Kartu su virtuvės šefais buvo ruošti įvairūs jūros gėrybių patiekalai iš austrių, midijų, krevečių, žuvies patiekalai. Gaminti ir degustuoti tradiciniai Pietų Italijos, Apulijos regiono patiekalai.


Category: Paskaitos, seminarai , Projektai , Viešasis maitinimas